Bavngaard Logo
Blog

Blog af psykolog Louise Schjødt-Bavngaard

Her ligger jeg løbende blogindlæg omkring emner jeg finder interessante og som har relevans for klinikken.

Relationsfærdigheder


En hjælp til at håndtere dine relationer på en måde du kan være tilfreds med


Relationsfærdigheder er et modul i dialektisk adfærdsterapi (DAT). Det drejer sig om en række specifikke færdigheder, der kan hjælpe dig med at håndtere dine relationer på en god måde.  

I dette blogindlæg vil jeg gerne introducere dig for, hvad disse ærdigheder kan bruges til og give dig et overblik over, hvilke færdigheder modulet indeholder. 

Hvis du har spørgsmål omkring relationsfærdighedern, er du velkommen til at kontakte mig.

BUKOOST

Opskrift til at bede om det du har brug for og sige nej til det du ikke ønsker


Mange mennesker har svært ved at bede om hjælp eller andre ting. Det samme gælder, npr man skal sige nej til andre og sætte grænser. Mange af os ved ikke helt, hvordan vi skal gøre det og ender med at blive utydelige i vores kommunikation.

I dette blogindlæg vil jeg Introducere dig til færdigheden BUKOOST, det har ikke med ost at gøre, men er en opskrift på, hvordan du kan bede om/sige nej til noget på en måde, der ikke går ud over dine relationer eller din selvrespekt. 

Jeg håber at du efter at have læst mit blogindlæg har fået mere mod på at få spurgt om det du har brug for og sige nej til det du ikke ønkser. Jeg gennemgår opskriften, vigtige opmærksomhedspunkter og giver et par eksempler.

God fornøjelse.

Eksponering


En metode du selv kan bruge til at arbejde med angst


Eksponering er en metode til angstbehandling, som man bruger i mange terapiformer. Du kan bruge det sammen med din terapi, imellem sessionerne, eller prøve den på egen hånd.

I dette blogindlæg vil jeg gerne klæde dig på, så du kender til eksponering, hvorfor det virker og hvordan du kan gribe det an. Jeg kommer også med løsninger på typiske problemer.  

Hvis du har spørgsmål omkring eksponering, er du velkommen til at kontakte mig. 

Intensiv PTSD behandling


Behandling i løbet af 2 uger


I psykiatrien i Silkeborg er der kommet en ny intensiv PTSD behandling. Hvor selve bearbejdningen færdiggøres på 2 uger. Denne har gode reslutater. 

I dette blogindlæg vil jeg gerne beskrive, hvad denne behandling består af. Jeg har været med i projektet i SIlkeborg og derfor, kan jeg tilbyde samme behandling i min klinik.

I blogindlægget kommer jeg ind på, hvad man kan overveje, hvis du er  interesseret i at modtage intensiv PTSD behandling. 

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

ISTDP


Arbejdet med det ubevidste samt her og nu fokus


ISTDP er en af de terapiformer jeg tilbyder i min klinik. Den er velegnet til at behandle blandt andet stress, depression og relationelle problemer.

I dette blogindlæg vil jeg gerne fortælle dig lidt om, hvad ISTDP er, hvad det kan behandle og hvordan det opleves at modtage ISTDP terapi. Jeg kommer ind på angst og forsvar, som er vigtige elementer i denne terapiform.

Hvis du har spørgsmål omkring ISTDP, er du velkommen til at kontakte mig. 

Traumer


Når hændelser i fortiden giver problemer i nutiden


Mange kan være i tvivl om, hvorvidt de har været udsat for noget traumatisk som giver mening at behandle. Kan det passe at jeg har traumer, når jeg ikke har været i krig og ikke har PTSD?  

I dette blogindlæg vil jeg gerne beskrive hvad et traume er og vigtige aspekter ved det. Jeg kommer ind på typiske reaktioner på et traume og hvordan man kan behandle disse.

Hvis du har spørgsmål omkring traumer, er du velkommen til at skrive til mig. Du kan også stille det som et spørgsmål til brevkassefunktionen.

EMDR


Bearbejdning af voldsomme oplevelser


EMDR er en af de terapiformer jeg arbejder med og tilbyder i min klinik. 

I dette blogindlæg vil jeg gerne fortælle dig lidt om, hvad EMDR er, hvad det kan behandle og hvordan det kan opleves t modtage EMDR behandling 

Hvis du har spørgsmål omkring EMDR, er du velkommen til at kontakte mig. Du kan også stille det som et spørgsmål til brevkassefunktionen.

Dialektisk adfærdsterapi DAT


Færdigheder til følelsesregulering


Dialektisk adfærdsterapi også kaldet DAT er en af de terapiformer jeg arbejder med og tilbyder i min klinik. 

I dette blogindlæg vil jeg gerne præsentere dig lidt mere for hvad DAT er for en slags terapi og hvad det kan bruges til. 

Hvis du har spørgsmål omkring DAT, er du velkommen til at kontakte mig. Du kan også stille det som et spørgsmål til brevkassefunktionen.